Monday, 16 June 2014

walaupon sikit ..Alhamdulillah

Assalamualaikum and holla !!



Sebelom abes asasi lagi aku dah plan nak kerja pastu nak kumpul duit beli phone baru .Angan angan nak beli Iphone 5 sebab aku suke giler performance camera dia ..tip top weyyhh!!




effect lighting mmg mantap

Sebab tue lah aku nak sangat ada Iphone tapi maklum je lah harga dia macam mana *gigil kepala lutut ni haaa nak bayar .

Then bila da officially abes asasi aku pon balik lah rumah dgn azam nak kerja kat mana2 kedai pon aku tak kisah.Seminggu dua cuti tue aku huha huha la dulu lek lek dulu tapi takde lah buang masa mcm tue ja .Aku buat la jugak menda2 bermanfaat.Kata orang ...




One day kakak aku cadangkan aku try kerja kosong kat kedai Al Ghaffur .Kakak aku ckp kerja dia lek lek je dlm air cond plak tue.Kedai tu jual kurma , kismis air zam zam so okeylah lah kan?Tapi kan owner kedai tue nak buat interview so kenalah wat resume semua tue .Nak sangat kerja punya pasal aku pon buatlah then pegilah interview .Tup tup owner tue ckp job nie based on contract paling singkat pon 6 bulan jadi aku decide untuk tolak kerja tue sbb kalau aku tipu dia tak baik pulak:(
Terpaksalah aku say bye bye baby we are not destinied hope u will find someone better<3
Balik je rumah frust la jugak tak dapat kerja.Takpe takpe bnyak cara lagi nak dpat duit .Tetiba dtg idea nak berniaga huhu nak tau aku niaga apa? nie la hehehe





Aku peminta tegar sosej .Sedap sangat ^^ jadi apa salahnya berkongsi kegembiraan menikmati kelazatan sosej nie dgn bebudak keliling rumah huhu selain tue ada jugak jual daging burger goreng .Semuanya murah je 1 cucuk 0.50 sen .Happy je jual benda nie.Jumlah keuntungan yg sudah dikumpul RM 30 okeylah kan? Actually aku tak kluar modal sesen pon semua mak dgn kakak aku yg tolong tapi untung aku punya muahahah *jahatnya kau!Takdelah ni kire macam nafkah dari seorng ibu dan kakak huhu maceh semua :))

7 comments:

QasehnyaRania said...

ok la tu xlist ada juga bnda yg dibuat mndatangkan hasil.walaupon org lain yg kuarkan modal.hihi.

nti blh la pusing balik duit yg dpt tu..

*nuffnang kena daftar dulu dik.
kemdian hantar tiket ke nuffnang
in shaa Allah alam2 nti dpt la kumpul duit sikit2..
nak dpt be/ cpuv ni bergantung pd entry yg kita tulis dan bjaya menarik pengunjung singgah ke blog..
berbanding dgn cpc.. ikut pada pengungjung yg rajin mengklik iklan kita di blog..

ala dik follower ribu riban blom menjamin kunjungan mereka semua. yang betul betul ialah reader.. ada silent reader pon kalau rajin berkunjung ke blog kita.in shaa Allah ianya membantu.. nak dpt readeryg ramai kita sndiri kena la rajin blogwalking ke blog org.supaya org tahu ttg kwujudan blog kita.. setiap kali bw jgn lupa tinggalkan jejak..

krung x said...

terima kasih akak :) baiknya akak sudi jawab pertanyaan saya :') In Shaa Allah saya akan pratikkan akan berblogwalking pasni:)

ein82 said...

x pa janji usaha dan rezki yg halal lg berkat walaupun sikit kan..semoga hasrat nk memiliki iphone5 tu tercapai biarpun lambat..ada hikmah tu...mana tau nnti dh bnyak duit kuar iphone7..x yah beli iphone5 dh kn..sambar iphone7 trus..kih2

krung krungx said...

tue la mungkin ada hikmah

Khamsi Abdullah said...

Tinggal jejak macam ni >> stanzaku

Khamsi Abdullah said...

hehe :P

krung krungx said...

okey okey i will =)