Wednesday, 18 June 2014

back to basics

Assalamualaikum and holla !!



Sekarang nie tak jadi masalah pon kalau nak bergaya sebut je nak fesyen apa semua ada , fesyen fatin liyana?


nampak cute and sweet angat!


heliza helmi ?


walaupon labuh tetap cute




mira filzah ?

sweet and simple je




hana tajima ?


nampak  cun and glamouros angat!


eh ! fesyen krungkrung pon ada?


nampak  pakai tuala angat!

jangan risau aku buleh kasi sekali dgn tutorial kahkahkah:

step 1 : bangun pagi
step 2 : capai tuala busuk*warna tuala tidak memainkan peranan
step 3 : lilit di kepala mengikut citarasa anda :)
step 4 : dan bulehlah berjalan ke toilet untuk mandi

Semuanya  berbalik kepada diri kita sendiri samaada ingin bergaya secara overdose ataupon simple je.Bagi aku aku suka simple but at the same time nampak sweet. Biarlah tak bergaya pon asalkan kemas okey:)
Tapi korang kena ingat lepas korang dah kawen nanti pon penampilan tue mesti kena jaga jgnlah buat perangai mak jemah sangat *mentang2 kau dah ada laki selebet je eh tudung pon senget2 kau pakai .Tipulah kalau aku cakap aku tak suka fesyen2 tudung yang kat atas nie tapi tue lah kalaulah nama student nie mana ada masa kan nak lilit sana lilit sini .So tudung bawal pilihan dihati :)









Tudung bawal hitam yg aku tengah pakai tue hadiah dari kawan aku *tak yah nak hadiah sngatlah ada sebab kan kenapa dia kasi ko? tssk..tssk..maafkan aku :(
Kebanyakkan gambar nie semuanya waktu aku asasi dulu.Aku nak jerit sikit buleh?Aku suke giler asasi!!!
Aku suke giler asasi!!!Aku suke giler asasi!!!Okeyh cukup lah tue .Sistem asasi memang best.Aku bagi contoh eh kalau gi kelas bule melantak nak pakai apepon suke hati korang * jgn melampau pulak pergi pakai boxer je .Pastu kelas pon tak padat sangat ada masa nak berfoya foya.Kalau kat upm suke hati lah nak balik keloj ke tak tak de had waktu keluar masuk kolej tambah2 kolej 13*nak ada had waktu ape ke benda jagar pon dah jadi tempat jual burger dikerjakan bebudak lelaki nie haa..kahkahkah . Nampak macam aku budak jahat pulak en cite semua nie kat korang?*takdelah aku dulu kuat study kot lebam2 mata aku stay up baca buku.
360 punya camera
Ramai je famous amos kat luar sana tue pon pakai tudung bawal as their first choice.Contoh terbaik kat sini ialah datin norjuma habib.
pergi kelas pakai macam nie pon dah omey

Lepas nie aku nak ikut gaya datin norjuma .Gaya dia mmg simple giler tapi cun weyh!Make up nipis2 je Cun en?


Korang kenal kan tudung aidijuma?Comel comel je design .Kawan aku pernah kasi aku tudung aidijuma, senang nak bentuk  *hehehe nak beli sendiri mahal :( 
maceh ya kawan <3



Bagi sesapa yg suka pakai tudung bawal tapi nak bergaya gaya sikit buleh try mcm akak kat atas nie .Blog akak comel nie nama  yunabella   dia siap kasi tutorial.


Nama akak kat atas ni Tasha Manshahar . Tudung bawal ala tasha manshahar nie pon sangatlah famous so korang buleh lah cuba.Aku?aku pulak tetap nak bergaya ala datin norjuma:) 
selamat mencuba !
wassalam semua:)
sincerely from: datin nor krungkrung <3

4 comments:

Encik JI said...

dh lama hidup, dah mcm2 jenis gaya tudung dah tgk hehe

krung x said...

heheh dunia dah makinn maju bang biasalah tue :)

Irrayyan said...

hai datin krung krung...hihi awak comel sangat

krung x said...

hye hye..anak akak hensem sangat!