Monday, 22 June 2015

A woman who cuts her hair is about to change her life

Salam ramadan :)

Aliah rasa ramadan kali ni aliah improved dari tahun lepas.Aliah bukan budak baik sebenarnya aurat tak jaga , solat main main , baca al quran pon jarang ..tapi..yg penting sekarang aliah sedar apa yg aliah buat salah ..aliah try ubah sikit sikit..mula dgn solat 5 waktu aliah perbetulkan lepastu mula rasa nak pakai seluar longgar aliah tgh cuba kurangkan pakai bfore this almost everyday aliah pakai jeans tak salah pakai jeans tapi paham paham lah jeans yg aliah maksudkan ni jenis ketat hmmm..pastu aliah start pakai stoking huhu ..sekarang ni aliah rasa aliah kena tukar tudung yg tak jarang sebab malu jugak bila tudung jarang laki boleh scan leher kita malu en ? hoh jangan kau berani nak scan tgk leher aku !!
 .. boleh ja nak pakai tudung kanggaroo tu tapi kena pakai inner tudung hmmm haih tak mo aliah rimas pakai 2 3 lapis ..so tgh cari tudung tak jarang ..mungkin tudung crepe okey kot .Bab tudung ni mungkin lambat sikit , tudung crepe pon mahal jugak Rm 8 T_T huhu .
Da beli satu haritu okeylah tak jarang walaupun muka nampak macam ustazah ja hahahha ..takpa tak kisah


Alhamdulillah Al quran pon aliah da selalu sentuh ,al mathurat seminggu dua tiga kali ..jadilah daripada aliah tak buat lansung ..
Solat dhuha aliah buat jugak tapi bukan setiap hari . Aliah cuma minta ganjaran pahala dan dimurahkan rezeki tak kisah dari segi apa pon wang ka kebahagian ka apa apa jenis rezeki Allah nak bagi terima ja .Kalau dulu kat sekolah bolehlah pi tarawih pon sebab kena paksa
betul ..aliah mmg macam tu time sekolah haha hati kering so masa masuk universiti ni lah kita diuji semuanya atas diri sendiri tak mau buat langsung ka ataupon buat mmg atas ikhlas niat di hati .

Aliah kongsi ni bukan apa pon cuma nak share rasa hepi tu . Manatahu boleh inspired sesiapa yg tgh cuba nak berubah jugak :-)
Aliah jeles tgk nabila selalu baca al mathurat so aliah pon nak ikut macam nabila .. kawan sendiri sebagai sumber inspirasi :')
Kalau rumate aliah solat awal dari aliah pon rasa jeles macam nak berlumba sapa solat lagi awal hahah 

Nak berubah ni aliah tahu bukan senang , paham sangat situasi tu. 
so kita try slow slow ..okeh =)

Buat lah sikit sikit In Shaa Allah lama lama istiqamah .

2 comments:

Siti Aisya Ibrahim said...

semoga Allah permudahkan jalan Aliah nak berubah yer :D aminn :D

krung krungx said...

Terima kasih kak Aamiin :)
Kata kata akak sebagai doa ini semoga Allah makbulkan :)